Vivapur ™ – Κολλοειδή συστήματα, που παράγονται από την JRS
Αποτελούνται από MCC (μικροκρυσταλλική κυτταρίνη) και παράγουν ισχυρό θηξοτροπικό gel, μηδενικές θερμίδες και ουδέτερη γεύση, τα οποία χρησιμοποιούνται σε:
• Γεμίσεις φρούτων (bake stable)
• Κρέμες ζαχαροπλαστικής (κρύα ή ζεστή επεξεργασία)
• Ενυδατικές γεμίσεις (κρέμα, κακάο, βανίλια κτλ.)
• Φυτικές & Vegan Κρέμες
Καραγενάνη / Αλγινικά
Η καραγενάνη και τα αλγινικά είναι εκχυλίσματα από φύκια και χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων ως πυκνωτικά.
Ορισμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν:
• Γαλακτοκομικά / Μη γαλακτοκομικά ποτά / Παγωτά / Τυρί Cottage
• Προϊόντα γαλακτώματος κρέατος
• Ζελέ/Πουτίγκες
Άγαρ Άγαρ
Xρησιμοποιείται στην παραγωγή ζελέδων, vegan προϊόντων, φαρτσιτούρες, γλάσα, καθώς και για αντικατάσταση της ζελατίνης ζωικής προέλευσης.
• Άχρωμο, άοσμο και άγευστο
• Πιστοποιημένο vegan, GMO free, Halal και Kosher
• Ποικιλία διαφορετικών τύπων άγαρ άγαρ (Δύναμη πήξης: 30 – 1000g/cm2)
• Εξαιρετική συνέργεια με αλβουμίνη, ζάχαρη / Σταθερό σε ακραίες τιμές pH
• Παραγωγή θερμοαναστρέψιμων πηκτωμάτων
Άμυλα Σίτου
Φυσικά / Προ ζελατινοποιημένα /Τροποποιημένα
Άμυλα υψηλής ποιότητας του Γερμανικού οίκου Loryma
Ο οίκος προσφέρει και clean labelling άμυλα για διάφορες εφαρμογές υποκαθιστώντας τη χρήση του τροποποιημένου αμύλου ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις διατροφής. Οι σταθεροποιητικές τους ιδιότητες τα καθιστούν ιδανική πρώτη ύλη για διάφορα προϊόντα τροφίμων.
Οφέλη | Εφαρμογές |
• Εξαιρετικές ιδιότητες απορρόφησης | • Βραστά Αλλαντικά & Κρεατοσκευάσματα |
• Σταθερότητα σε υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλά pH | • Προϊόντα Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής |
• Σταθερότητα κατάψυξης/απόψυξης | • Προϊόντα Αρτοποιίας /Ζαχαροπλαστικής & Γαλακτοκομικά |
•Σταθερότητα στο ψήσιμο | • Προϊόντα Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής & Κρεατοσκευάσματα (πχ Γεμίσεις Τυριών |
• Γαλακτωματοποιητικές ιδιότητες | Delicatessen, Σαλάτες, Σάλτσες, spreads |