espa
polypan

Αρτοποιεία

Θάλαμοι στόφας & ψύξης

Οι υγραντήρες μας παράγουν μια εξαιρετικά λεπτή, κρύα ομίχλη, που αποτελείται από σταγονίδια διαμέτρου μεταξύ 1-2 μm. Το αεροζόλ κατευθύνεται στον θάλαμο της στόφας από ένα ρεύμα αέρα. Μερικά από τα σταγονίδια εξατμίζονται αμέσως, προκαλώντας την ομοιόμορφη αύξηση της υγρασίας, χωρίς συμπύκνωση. Τα υπόλοιπα σταγονίδια παραμένουν αιωρούμενα και εγκαθίστανται στη ζύμη, σχηματίζοντας ένα μικροσκοπικό στρώμα υγρασίας.

Πλεονεκτήματα στην Στόφα

  • Η αυξημένη υγρασία και το μικροσκοπικό στρώμα υγρασίας στη ζύμη θα αποτρέψουν το ψωμί από το να στεγνώσει και να αναπτύξει μια κρούστα πρόωρα
  • Η ζύμη, όπου αποτελεί την πρώτη ύλη των προϊόντων,  δεν κολλάει και έχει μεγαλύτερη σταθερότητα, αυξάνοντας έτσι την ευκολία χειρισμού
  • Η τεχνολογία μας μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και σε οποιαδήποτε θερμοκρασία
  • Η σχετική υγρασία μπορεί να ρυθμιστεί  έως και 100%
  • Η τεχνολογία μας επιτρέπει το ψήσιμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, ή για μικρότερες διάρκειες, γεγονός που εξοικονομεί ενέργεια

Πλεονεκτήματα στην Ψύξη

  • Συμβάλλει στη διαδικασία ψύξης: υψηλότερη υγρασία, χαμηλότερη θερμοκρασία ή/και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας
  • Ο χρόνος ψύξης μπορεί να μειωθεί
  • Το ψωμί είναι ευκολότερο να επεξεργαστεί περαιτέρω (π.χ. κοπή), γεγονός που μειώνει τη φύρα
  • Το σύστημα αυτό μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για την απόψυξη ή την κατάψυξη
  • Το ψωμί στεγνώνει λιγότερο
  • Το ψωμί διατηρεί περισσότερο βάρος
  • Το ψωμί εμφανίζεται πιο φρέσκο (πιο τραγανό, λιγότερες ρωγμές στην κρούστα)
MistingEqui-PIC
bread-cooling
bread-disinfection