Τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης (δημητριακά, φύτρα, όσπρια κ.α.) αποτελούν την σύγχρονη τάση για υγιεινές, βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις για τη βιομηχανία τροφίμων.
- Λούπινο
• Νιφάδες
• Αλεύρι
• Θερμισμένο αλεύρι
- Σιτάρι
• Φύτρο σιταριού
• Καβουρδισμένο φύτρο σιταριού
Το φύτρο σιταριού εξάγεται με 100% μηχανική διαδικασία κατά την άλεση του σιταριού στο μύλο. Σταθεροποιείται με ήπια θερμική επεξεργασία που εγγυάται διάρκεια ζωής 6 μηνών
- Λιναρόσπορος
• Λιναρόσπορος ολόκληρος
• Αλεύρι λιναρόσπορου (σπασμένο)
Φύτρο καλαμποκιού (GMO free)
- “Καβουρδισμένο” αλεύρι καλαμποκιού
- Λεπτόκοκκο
- Χονδρόκοκκο
Βελτίωση γεύσης για προϊόντα με βάση το καλαμπόκι καθώς και άλλα προϊόντα μπισκότων, αρτοποιίας και γλυκών.
- Αλεύρι ρεβιθιού και αλεύρι φάβας
• Φυσικό
• Θερμισμένο αλεύρι (για ενίσχυση γεύσης)
- Θερμισμένο αλεύρι Βρώμης OA – T – GF
Παράγεται από εξαιρετικής ποιότητάς βρώμης με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Περιέχει 4g /100g β-γλυκάνης και περισσότερο από 13% πρωτεΐνης πολύ υψηλής ποιότητας.
Λόγω μιας ειδικής θερμικής επεξεργασίας, το προϊόν OA-T-GF σταθεροποιείται ως και 12 μήνες παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα.
- Θερμισμένο αλεύρι κινόα
Η κινόα είναι ένας προϊόν χωρίς γλουτένη που μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό υποκατάστατο του ρυζιού και άλλων δημητριακών. Θεωρείται καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β με υψηλή διατροφική αξία.