Διεθνές Βραβείο Καινοτομίας για την POLYPAN GROUP στην GULFOOD Manufacturing.

12/11/2019

Διεθνές Βραβείο Καινοτομίας για την POLYPAN GROUP

Διεθνές Βραβείο Καινοτομίας για την  ελληνική εταιρεία POLYPAN GROUP στην έκθεση GULFOOD Manufacturing στο Dubai.

H εταιρεία POLYPAN GROUP απέσπασε το βραβείο για το πιο καινοτόμο συστατικό τροφίμων (Μost Innovative Food Ingredient), στο Διαγωνισμό «Industry Excellence Awards» που διεξήχθη στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης «Gulfood Manufacturing».

H έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Dubai World Trade Center από τις 29 ως τις 31 Οκτωβρίου.

Η Polypan Group διακρίθηκε για το προϊόν της Flavomix ΑΧ200, ένα καινοτόμο φυσικό αντιοξειδωτικό, το οποίο ανέπτυξε έπειτα  από μακρόχρονη έρευνα και εξάγει ήδη σε αρκετές  χώρες. Η βράβευση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου του μεγέθους και της εμβέλειας της Έκθεσης, καθώς και του συναγωνισμού της στην τελική τετράδα με τρεις πολυεθνικές παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η έκθεση Gulfood Manufacturing είναι η μεγαλύτερη Έκθεση του κλάδου Α’ υλών και συστατικών της βιομηχανίας τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή Μέσης Ανατολής, Ασίας και Αφρικής και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά, με την συμμετοχή 1.500 εκθετών από 60 και πλέον χώρες. Σύμφωνα με τα σχόλια της κριτικής επιτροπής, όπως δημοσιεύθηκαν στο έντυπο της έκθεσης, το Flavomix παρέχει προστιθέμενη αξία τόσο για τις βιομηχανίες τροφίμων όσο και για τους τελικούς καταναλωτές στην κατεύθυνση του “clean label”, ενώ παράλληλα προσφέρει πολλλαπλά διατροφικά πλεονεκτήματα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μείωση του κόστους παραγωγής, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά καινοτόμο.

Η εταιρεία POLYPAN GROUP ειδικεύεται στην εμπορία καινοτόμων συστατικών για την βιομηχανία Τροφίμων. Τα τελευταία 15 χρόνια συγκρότησε μια δυνατή ομάδα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων (R&D), η οποία έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη φυσικών συστατικών που αντικαθιστούν χημικές ουσίες  από τα τελικά προϊόντα προς όφελος του καταναλωτή. Μια προσπάθεια που μέχρι σήμερα έχει στεφθεί από επιτυχία καθώς την έχουν αγκαλιάσει παγκοσμίως οι βιομηχανίες τροφίμων που αναζητούν τρόπους να παράγουν φυσικά τρόφιμα. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ε.Ε. (Horizon 2020) για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων.

Με γνώμονα την φιλοσοφία της εταιρείας πως η γνώση πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους, οι τεχνολόγοι της Polypan Group επισκέπτονται, ενημερώνουν και συμβουλεύουν τις βιομηχανίες τροφίμων για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της Επιστήμης Τροφίμων, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με σκοπό την διάδοση καινοτόμων και φυσικών μεθόδων παραγωγής τροφίμων προς όφελος του καταναλωτή.

 

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=xGjD9EEUqT8&feature=youtu.be