Συστατικά ΤροφίμωνICL™ Φωσφορικά Άλατα

Η γερμανική εταιρεία ICL ειδικεύεται στην παραγωγή εξειδικευμένων φωσφορικών αλάτων και μειγμάτων για χρήση στον τομέα της βιομηχανίας ψωμιού. Χαρακτηρίζονται από την υψηλή καθαρότητά τους, σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την περιεκτικότητα σε αλουμίνιο, επιτυγχάνοντας παράλληλα εξαιρετική απόδοση με χαμηλό ρυθμό χρήσης.

Πυροφωσφορικό νάτριο (SAPP)
Το διογκωτικό οξύ, πυροφωσφορικό νάτριο (SAPP) είναι ένα σημαντικό συστατικό του baking powder διπλής δράσης καθώς και του αλεύρου που φουσκώνει μόνο του. Το SAPP αντιδρά σταδιακά και είναι επιθυμητό στις εφαρμογές ψησίματος για την αργή – μεσαία και γρήγορη δράση του.

Διαθέσιμοι τύποι
• SAPP 10
• SAPP 28
• SAPP 40

MCP (μονοφωσφορικό ασβέστιο)

Το MCP είναι ένα διογκωτικό οξύ με τιμή εξουδετέρωσης 80. Αντιδρά με όξινο ανθρακικό νάτριο και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα παρουσία νερού. Είναι το προτιμώμενο διογκωτικό οξύ επειδή δεν περιέχει νάτριο και δεν αφήνει επίγευση στο τελικό προϊόν.
Χρησιμοποιείται σε προϊόντα όπως τηγανίτες, μπισκότα και μίγματα angel cakes, όπου είναι επιθυμητή η γρήγορη παραγωγή αερίου και ο μικρός χρόνος πάγκου. Χρησιμοποιείται επίσης σε μπισκότα και muffins όταν απαιτείται προζύμι γρήγορης δράσης λόγω του μικρού χρόνου ψησίματος.
Το MCP είναι διάλυμα οξέος διπλής δράσης και πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα.

DCPD (φωσφορικό ασβέστιο)
Το διένυδρο φωσφορικό ασβέστιο (DCPD) είναι ένα διογκωμένο άλας που μεταφέρεται σε ένα οξύ όταν έρχεται σε επαφή με νερό και θερμότητα. Αυτό επιτρέπει στην αντίδρασή του με βάσεις να παράγει αέριο σε προϊόντα χυλού, όπως cakes ή muffins. Το DCPD έχει αργό ρυθμό αντίδρασης.
Αντιδρά με μαγειρική σόδα στα τελευταία στάδια του ψησίματος. Είναι ένα οξύ διογκώματος που προκαλείται από τη θερμότητα.

shutterstock_1466129600-1280x958
shutterstock_108179315-1280x1004