Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Polypan Group – Δημοσίευση Μελέτης

18/01/2015

H Polypan συνεργάστηκε για δύο χρόνια με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο να εξετασθεί η επίδραση μιγμάτων σε διάφορες συγκεντρώσεις επί διαφόρων εντομολογικών εχθρών.

Από τα αποτελέσματα του δεύτερου έτους του πειραματισμού πάνω στα προϊόντα, επιβεβαιώνεται  η αποτελεσματικότητα κάποιων διαλυμάτων σε σημαντικούς εντομολογικούς εχθρούς, όπως είναι ο ψευδόκοκκος και η μύγα της Μεσογείου. Επίσης, διαπιστώνεται η σημαντική επίδραση σε έναν σημαντικό εχθρό της φιστικιάς, την ψύλλα. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την χρήση των συγκεκριμένων διαλυμάτων για την αντιμετώπιση των εχθρών αυτών, οι οποίοι προκαλούν σημαντικής οικονομικής σημασίας ζημιές στα εσπεριδοειδή κυρίως, αλλά και άλλες καλλιέργειες, και στην φιστικιά, ακόμη και όταν οι καλλιέργειες είναι ενταγμένες σε βιολογικό σύστημα παραγωγής.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εντομολογικής Εταιρίας (ESA) που διεξήχθη 10-13 Νοεμβρίου 2013 στο Austin του Texas. Για να δείτε την περίληψη τηε παρουσίασης κάντε click εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε την μελέτη στα ελληνικά κάνοντας click στο δεύτερο αρχείο pdf παρακάτω: